Menu
Loading

Ontstaan Den Berk

Den Berk werd opgericht door de zaakvoerders Luc Beirinckx en Koen Lauwerysen. Voor de oprichting van Den Berk runden zowel Luc als Koen reeds 20 jaar elk een eigen tomatenbedrijf (lees Zusterbedrijven). In 2005 speelden beide ondernemers met de gedachte om hun bedrijf sterk uit te breiden tot een sterke toekomstgerichte tomatenkwekerij. Vanuit hun gemeenschappelijke toekomstvisie en vooruitstrevendheid, ontstond het idee om gezamenlijk een nieuw en groot bedrijf op te richten.

Na een reeks gesprekken startte de zoektocht naar een geschikte locatie. In 2006-2007 verworven ze 26ha grond. Onmiddellijk werd er een bedrijfsplan opgemaakt voor een gefaseerd bedrijf van 20 ha. In 2008 werd gestart met de realisatie van de eerste fase van het bedrijf, 11ha serre en bijbehorende sociale ruimte. Begin 2009 werd hierin de eerste teelt opgeplant.

In 2010 plaatste Den Berk 2 grote WKK-motoren op aardgas, om zo op een duurzame en rendabele manier in energie te kunnen voorzien.

In mei 2011 startte de bouw van de tweede fase van het bedrijf, 9ha serre. In september werd hierin de eerste teelt opgeplant.

In 2013 investeerde Den Berk verder in de bouw van een tweede warmtebuffer, een sociale ruimte voor fase 2 van het bedrijf en een nieuwe verpakkingsloods.

Den Berk copyright ©2016 \ Design & Realisation PrimaLabel.eu  \ Den Berk is partner van Den Berk Délice

global gap grasp       global gap       brc food certificated       international food standard ifs